søndag den 2. maj 2010

AT FINDE INSPIRATION

Hej drenge.

Jeg synes lige jeg vil fortælle lidt om hvordan jeg finder inspiration på nettet.

Der er så mange fede sites og blogs med super lækre tegninger, animation, forskellige tegne-tuts, osv. Måske endda så mange, at det snart ikke er til at finde guldet frem og sortere i det. Derfor lader man måske vær og giver op, hvilket virkelig er ærgeligt, da inspiration er ufattelig vigtigt, hvis man vil udvikle sig som tegner.

Jeg husker selv de gange, hvor man sidder med det blanke stykke papir og bare ikke kan få noget ordentligt ned. Det vil jeg mene oftest set er fordi man ikke har lavet forarbejdet, så at sige. Hvis man aldrig gør det - hvilket jeg har fornemmelsen af hvertfald Jonas ikke gør - så ender det med, at man ikke synes at tegning er sjovt. Det giver også fint mening oppe i mit hoved; Det er succesoplevelserne der driver én, og hvis der ikke er nogle af dem, så giver man op!

Før jeg kom til Viborg havde jeg det sådan. Jeg vidste ikke hvordan jeg skulle udvikle mig, men fik altid at vide, at man bare skal tegne, tegne, tegne. Jeg startede også med at finde penalhuset og en bunke A4 frem, og så ellers bare sidde og stirre på det blanke stykke papir med en spids blyant i hånden. Og de fleste gange ender det i lort. 95% lort, 4,5% tjoee.. og 0,5% YES!

Så er det også klart, at det kræver en del energi at finde tegnegrejet frem med disse procenttal! Og hvis det fortsætter sådan synes man at tegning generalt set er 95% lort. Det giver fint mening.

Men jeg tror at det er helt fra starten det går galt. Step one er ikke at finde penalhuset og en bunke A4 frem, men at finde noget inspiration frem!

Jeg tror at det er de færreste der tegner en god tegning uden at lave research først! Find noget nice og stjæl med arme og ben, det er den rette fremgangsmåde - specielt hvis man ikke er verdens bedste tegner. Der er meget sjovere at tegne, tegne, tegne, hvis man ved, hvad man sigter efter.

Så find noget sejt på nettet, gem det (jeg plejer at printe tingene ud og hænge det op over for mig, så jeg altid kan kigge op), tegn.
Det er faktisk rigtig god træning, at direkte kopiere nogle tegninger. Så hvis man stadig ikke kan komme i gang, selvom man har fundet nogle fede ting på nettet, så gør det i stedet!

Når jeg søger på nettet, kommer jeg altid ind på 1000 forskellige blogs og sites med guldkorn, og får selvfølgelig ikke skrevet det ned.
Men måden jeg gør det på, er tage udgangspunkt i en blog som jeg kan lide, og derefter se hvilke blogs de linker til. For det oftest set noget lignende - noget de kan lide og bliver inspireret af. Dermed kan man fortsætte i en uendelighed.


Jeg kan skrive et par links, som man kan tage udgangspunkt i:

http://characterdesign.blogspot.com/
Herinde findes der et hav interviews af de store karakterdesignere, og også nogle af deres tegninger. Gooodt udgangspunkt, hvis man søger den slags.


http://theartcenter.blogspot.com/
Dette er en hjemmeside for folk der vil lære at tegne. Masser af tegninger, artikler og videoer om dette.


Lidt forskelligt:

http://paperwalker.blogspot.com/

http://www.skottieyoung.com/

http://creaturebox.com/

2 kommentarer:

  1. Kanont intiativ Bo! - du giver mig gejsten til at begynde at tegne. Tak skal du have! Jeg vil kigge lidt på hjemmesiderne, så jeg har et udgangspunkt. Jeg fyrer snart en udfordring op på bloggen hvis Bo og Stev er klar på sådan en?

    SvarSlet
  2. Uhh jones, lyder spændende, jeg ved at både bo og jeg har ret travlt for tiden, så måske vi skulle vente med 'udfordringerne'.. har lige fundet ud af jeg skal til eksamen allerede d. 31. maj :/ troede først det var engang i juni!!
    Så vil jeg også lige give et skulderklap til dig bo, fedt indlæg, jeg ved at Jeg allerede har fået Meget ud af det.

    SvarSlet